Balsam de buze cu ulei extravirgin de canepa si unt de cacao
14 Jan 2011 Leave a Comment
in Balsam de buze, ingrijirea corpului Tags: balsam de buze, ceara de albine, fara coloranti artificiali, fara conservanti artificiali, homemade, ingrijirea buzelor, manufactura, natural, sanatos, ulei de canepa, unt de cacao
Iată unul din cele şapte balsamuri de buze despre care vreau să vă vorbesc. Balsamul de buze cu ulei de cânepă. Un balsam verde, hidratant şi protector, cu ceară de albine provenind de la un apicultor de încredere şi unt de cacao auriu, filtrat, care îşi păstrează proprietăţile chiar dacă nu este cafeniu. Este doar dezodorizat, în rest este bun şi de pus în mâncare. Aşa că dacă ajunge pe buze nu-i bai
Untul de cacao este hidrofob si este extrem de bogat in vitamina E. Contine acizi grasi (oleic, palmitic, linoleic), iar numele sau (theobroma) inseamna “hrana zeilor”. Este folosit de secole in Africa, pentru a trata pielea afectata de soare si vant. Vitamina E ajuta la calmarea pielii, la hidratarea sa, colagenul pe care il ajuta la reducerea ridurilor si la incetinirea procesului de imbatranire a pielii. Contine CMP (cocoa mass polyphenol), o substanta care inhiba producerea de imunoglobuline IgE. IgE agraveaza simptomele dermatitelor si a astmului. Femeile insarcinate se bucura de calitatile untului de cacao pentru a trata si a preveni aparitia vergeturilor. Masajul cu unt de cacao reduce stress-ul, imbunatateste sistemul imunitar si chiar poate preveni aparitia cancerului – se pare ca CMP pot chair preveni bolile de inima si pot ameliora simptimele aritmiei cardiace.
In cosmetica, este folosit in crème, unturi de corp, lotiuni, balsamuri de buze, si este un remediu popular pentru a trata arsurile, tusea, buzele uscate, febra, malaria, reumatismul, muscaturile de sarpe si ranile. Este antiseptic si duretic. Se topeste la temperatura corpului, se poate folosi si in gastronomie, este hidratant si previne pierderea hidratarii pielii, are o aroma placuta ce cacao, este emolient si se absoarbe bine in piele
Uleiul extravirgin de canepa provine din presarea la rece a semintelor plantei de canepa, Cannabis Sativa. Romania postbelica obisnuia sa cultive canepa, ea fiind un produs perfect, din care nimic nu se risipeste. Se obtine de la ulei la fibre, cu intrebuintre in diferite industrii, de la cosmetica la auto. Originara din Asia, este atestata documentar in vremea dinastiei Ming, sub denumirea de Ma Zi. Uleiul de canepa ofera corpului proteine si aminoacizi necesari pentru buna sanatate a acestuia.
Uleiul de canepa este plin de antioxidanti, proteine, caroten, phytosteroli, fostolipide si minerale (calciu, magneziu, sulf, potasiu, fier, zinc, fosfor). Este o sursa completa de proteine si contine toti cei 29 de aminoacizi (cei esentiali fiind inclusi). Contine vitaminele A, B1, B2, B3, B6, C, D,E. Iar culoarea verde este data de concentratia de clorofila din ulei.
Semintele contin cel mai mare procent de acizi grasi esentiali Omega 3 si Omega 6, in proportia de 3 la 1 – cea recomandata si de medicii nutritionisti. Acizii grasi esentiali sunt responsabili pentru luciul pielii, parului, ochilor, transferand oxigen in fiecare celula din corpul nostru. Ei lubrifiaza si curata arterele, intaresc sistemul imunitar si ajuta in prevenirea virozelor si a altor amenintari asupra sistemului imunitar. Si, pentru ca ei nu sunt produsi in mod natural de corpul nostru, ei trebuie obtinuti din alimente.
Iata doar cateva din problemele de sanatate in care uleiul de canepa este folosit:
- Eczeme
- Psoriazis
- Acnee
- Osteoporoza
- Menopauza
- Cancer
- Scleroza multipla
- Artrita reumatoida
- PMS
- Niveluri ridicate ale colesterolului
- Hipertensiune arteriala
- Circulatie proasta a sangelui
- Boala Crohn
- Boli cardiovasculare
- Calculi biliari
- Degenerarea rinichilor
- Piele uscata
- Deficiente ale sistemului imunitar
- Dereglari hormonale
- Virusul HIV
- Tuberculoza
- Niveluri scazute ale energiei
- Metabolism lenes
- Piele uscata si probleme ale parului
In cosmetica, uleiul de canepa este antiinflamator, previne imbatranirea, echilibreaza pielea uscata, lupta contra inflamatiilor, ajuta la vindecarea leziunilor pielii, este antioxidant si hidratant. Nu este un ulei ras, se absoarbe rapid in piele, este emolient, hidratant si cu efect de intinerire. Asa ca , daca tinem cont de toate aceste proprietati, veti mai gasi uleiul de canepa in creatiile mele!
Cine îl încearcă?




